darko đurić poslovna pot darko duric motivacija

Otroštvo in rejništvo

Zaradi redke genske napake sem se rodil brez nog in leve roke. Ker je bila moja družina v težki situaciji, sem pri dveh letih prišel v rejništvo k Debeljakovim v Podbrezje. Odraščanje na majhni kmetiji z dvema bratoma in sestrama me je vzpodbujalo k čim večji samostojnosti. Kot otrok sem bil vedno igriv, željan premikati meje mogočega, moja največja motivacija pa je bil vedno stavek, ti tega ne zmoreš. Majica, ki sem jo nosil v najstniških letih z napisom “Watch me, maybe I’ll do a trick”, pove, kaj sem si mislil o tem.

Šport & uspeh

Trma in želja po dokazovanju sta me pripeljali najprej do odbojke sede, potem pa do plavanja, kjer sem dosegel največje uspehe. Naslov svetovnega prvaka, evropskega prvaka, svetovni record in številni drugi odmevni rezultati so mi prinesli dva naziva Parašportnika leta Slovenije, predvsem pa prepoznavnost, s pomočjo katere še danes lahko ozaveščam javnost, da si ljudje z invalidnostjo zaslužimo enakovredno obravnavo.

Poslovna pot

Po zaključku športne kariere maja 2020 sem hitro zajadral v svet podjetništva. Z dolgoletnim osebnim športnim terapevtom Grego Nahtigalom sva soustanovila startup Froomcare, kjer smo razvijali digitalne rešitve v fizioterapiji. Konec leta 2023 sem se iz podjetja umaknil, sedaj pa nadaljujem samostojno poslovno kariero z motivacijskimi nastopi ter športnim managementom v paraodbojki.

0
Finalnih nastopov na velikih tekmovanjih
0
Svetovni prvak
0
Svetovni rekordi
0
Evropski prvak
0
Motivacijskih nastopov
0
Let izkušenj
0
Top 5 speaker 2024
0
V živo nagovorjenih ljudi

Motivacijski nastopi

V podjetjih nagovorim zaposlene na teambuilding dogodkih, kjer se dotaknemo postavljanja ciljev, motivaciji po porazih ter soočanju s spremembami. Rdeča nit vsebine je zasledovanje zastavljenih ciljev kljub motečim zunanjim dejavnikom. Enotno sporočilo, ki ga želim dati različnim skupinam ljudi, ki močno vplivajo na razvoj družbe. Od učiteljev, ravnateljev do managerjev. Vsem je skupno eno, da če dajo priložnost ljudem, kateri so jim zaupani v vodenje (otroci, zaposleni), ti lahko včasih kljub težjim in nepredvidljivim situacijam dosegajo nadpovprečne rezultate.

VEČ

Javno nastopanje

Od leta 2011 sem opravil že več kot 150 javnih nastopov. Obiskoval sem šole, podjetja in bil keynote speaker na konferencah s po več sto udeleženci. Učencem različnih triad predstavim svojo zgodbo, predvsem je poudarek na sprejemanju samega sebe kljub drugačnosti, aktivnemu vključevanju v družbo in sledenju svojim sanjam, ne glede na ovire. Srednješolce pa ponavadi najbolj zanima samopodoba in kako se spopadati z motivacijo kljub oviram.

VEČ

darko duric govor na prireditvah

Ovire so zgolj izzivi. “

darko duric v druzbi sportnikov invalidov paraolimpijcev
Gospod, vi imate pa res smešne noge
  Na mojih vsakodnevnih poteh se mi dogajajo zanimive in zabavne dogodivščine, katere želim deliti z vami. Moja želja je, da vas bralce in tiste, ki moje aktivnosti bolj podrobno spremljate, popeljem...
Več

Kontaktirajte me

Scroll to Top